2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Pintér Sándor Szent György érdemjelet adományozott Vinkovics Józsefnek

frisshirek.hu | 2023. április 28. - 17:32
Pintér Sándor Szent György érdemjelet adományozott Vinkovics Józsefnek

A Rendőrség Napja alkalmából a Belügyminiszter Bati József r. főtörzszászlósnak tanácsosi címet adományozott. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője Frei Zsolt r. őrnagyot soron kívül alezredessé léptette elő. Jutalmat kapott Nyírőné Nemes Viktória és Geöselné Varga Krisztina. Az év hétköznapi roma hőse, Kovács Richárd r. főhadnagy az Aranypánt-díj mellé a Szent György érdemérmet is átvehette. Az Év Vármegyei Polgárőre pedig Puskás Mária Ildikó lett.

Már több, mint harminc éve, hogy egy kormányrendelet alapján április 24-én, Szent György napján tartják Magyarországon a Rendőrség Napját. Ez alkalomból a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként Magyarország Belügyminisztere Szent György Érdemjelet adományozott Vinkovics József r. főtörzszászlósnak, a Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelő- és balesetvizsgálójának – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Rendőrség Napja alkalmából a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül végzett kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként Magyarország Belügyminisztere tanácsosi címet adományozott Bati József r. főtörzszászlósnak, a Bonyhádi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály körzeti megbízottjának.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrség Napja alkalmából a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként soron kívül alezredessé léptette elő Frei Zsolt r. őrnagyot, a Bonyhádi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztály vezetőjét.

Az országos rendőrfőkapitány a Rendőrség Napja alkalmából a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként soron kívül századossá léptette elő Fürst Dávid r. főhadnagyot, a Tamási Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztály kiemelt főnyomozóját. Az elismerést a vármegyei ünnepségen vehette át Szabó Csaba r. dandártábornoktól, Tolna vármegye rendőrfőkapitányától.

Az országos rendőrfőkapitány jutalomban részesítette Nyírőné Nemes Nikolett rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Személyügyi Csoport szakügyintézőjét,

valamint Geöselné Varga Krisztina rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Szekszárdi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály ügykezelőjét.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, az Országos Roma Sajtóközpont 2015 óta Aranypánt-díjat adományoz az év hétköznapi roma hősének. A rangos elismerést ebben az évben egy országos szavazás alapján Kovács Richárd r. főhadnagy, a Dombóvári Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Közlekedésrendészeti Alosztály fővizsgálója nyerte el. A kitüntető cím mellett példamutató és kiemelkedő munkája elismeréseként a Rendőrség Napja alkalmából az országos rendőrfőkapitánytól Szent György Érdemérmet is átvehetett a központi ünnepségen.

Az Év Vármegyei Polgárőre kitüntető cím adományozásáról a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vezetője a Tolna Vármegye közigazgatási területén polgárőrként tevékenykedő, a vármegye közbiztonsági, közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében kifejtett magas színvonalú, példaértékű munkája elismerésére az Év Polgárőre címet adományozta Puskás Mária Ildikó részére, aki 2012 óta a vármegyei szövetség irodavezetője, a Dunaföldvári Polgárőrség tagja.

Munkájával nagyban hozzájárul a vármegyében működő polgárőr egyesületek sikeres működéséhez. A közrend, közbiztonság érdekében önzetlenül dolgozik, munkája példamutató és kiemelkedő. A polgárőr mozgalom elfogadásáért hatékonyan dolgozik, a társszervekkel való kapcsolattartásban kimagaslóan jól teljesít. Puskás Mária Ildikó jó kapcsolatot ápol a Paksi Rendőrkapitányság munkatársaival, szervezőkészségének köszönhetően a közös szolgálatok, rendezvények lebonyolítása alkalmával aktív résztvevőként segíti a kollégák munkáját.

Az országos elismeréseken túl további 65 munkatársunkat részesítette jutalomban Szabó Csaba r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány.

Fotó: police.hu