2023.12.10., vasárnap - Judit
Eger: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Dunaföldvárra és SUP-ra fel!

Tóth Rózsa | 2023. május 05. - 18:49
Dunaföldvárra és SUP-ra fel!

Magyarország és Tolna vármegye is bővelkedik a folyóvizekben, ezáltal ideális helyszín nemcsak a horgászat, de a vízi sportok szerelmeseinek is. A kajak és a kenu után itt a sup, melyet mostmár a Dunaföldvári Csónakházban is ki lehet próbálni. Minden adott, hogy a Dunában olyan komplex élményben legyen része, melyet a mozgás, a jókedv és a társaság adhat.

Aki vízpart mellett nőtt fel, az a lelke mélyén mindig is vonzódni fog az élővízhez, kimondva, kimondatlanul, de ez lesz a közege, ezt keresi mindenben, a közelében pedig megnyugvásra talál. Magyarország és Tolna vármegye ebben is szerencsés, folyók rajzolják keresztül.

Nem véletlen, hogy népszerű a horgászat, halfogyasztás és a vízi sportok, mert a természeti adottságok megfelelőek ezekhez a sportokhoz.

A SUP elsőre úri huncutságnak tűnik, de aki kipróbálja, annak garantált a mosoly, a jókedv, a mozgás, mindez a szabadban, a jó levegőn és a természetben! Pár éve népszerű ez a sport, mely a kenu és a szörf keveréke. Állni kell egy deszkán és miközben egyensúlyozunk, a lapáttal evezünk, hogy haladjunk is.

A bérlés kiváló lehetőség arra, hogy kipróbáljuk, tetszik-e vagy sem, közben ha belefordulunk a vízbe, jót kacaghatunk magunkon, miközben barátaink, családtagjaink a parton tehetik ugyanezt.

Most a Dunaföldvári Csónakház, Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület adta hírül, hogy megérkeztek hozzájuk a Közép-Duna mentén megvalósuló kerékpáros és vízi turisztikai célú támogatásból származó bérelhető kajakok, kenuk, SUP-ok. Kalandra, Dunaföldvárra és SUP-ra fel!

Fotó: Dunaföldvári Csónakház Facebook oldala