2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Fontos versenyen mérettek meg a heves vármegyei kórház dolgozói

Mezei Anna | 2023. május 06. - 07:45
Fontos versenyen mérettek meg a heves vármegyei kórház dolgozói

A verseny során tíz csapat mérte össze a tudását, csapatonként két szakdolgozó és egy orvos részvételével. Az elméleti és gyakorlati feladatokban való megmérettetést megelőzően a kórház kézmosás fontosságáról szóló kézhigiénés plakát pályázatot hirdetett saját dolgozói számára.

„Ötödik alkalommal rendezték meg a munkatársak körében a kézhigiénés vetélkedőt a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórházban”– tudtuk meg az EgerHírek.hu oldaláról a frisshírek.hu szemléje során.

A verseny során

tíz csapat mérte össze a tudását,

csapatonként két szakdolgozó és egy orvos részvételével. Az elméleti és gyakorlati feladatokban való megmérettetést megelőzően a kórház kézmosás fontosságáról szóló kézhigiénés plakát pályázatot hirdetett saját dolgozói számára.

Az első helyezést a Mozgásszervi Rehabilitációs osztály vitte el, a második helyet az Infektológiai osztály csapata mondhatta magáénak.

A cikkből kiderül, hogy a kézhigiéné különösen fontosnak bizonyul az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzése miatt, így a kórház

minden eszközzel törekszik a fertőzések kiiktatására.

Ennek keretében rendszeresen sor kerül a dolgozók oktatására, biztosítják a szükséges tárgyi feltételeket, s gyakorta részt vesznek a témával kapcsolatos pályázatokban.

A kórház ezúttal a Kézhigiénés Világnap alkalmából szerette volna a munkatársak és a lakosság figyelmét ráirányítani a  kézfertőtlenítés fontosságára.

Fotó forrása: Unsplash, illusztráció