2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Medve ólálkodik a Bükkalján, több felvétel is készült róla

frisshirek.hu, 2023. május 09. - 20:45
Medve ólálkodik a Bükkalján, több felvétel is készült róla

Az elmúlt hetekben több alkalommal is rögzítették medve jelenlétét a Bükkalján az Egererdő Zrt. vadkamerái, írja a cég a keddi közleményében.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint fogalmaztak, írja a Sokszínű Vidék, kérnek mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen az Bükk erdőtömbjeiben, és erdei kirándulásuk során tartsa be a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott viselkedési szabályokat.

Egy vadásztársaság által működtetett vadkamera örökített meg kedden egy anyamedvét két év körüli bocsával a nógrádi Lucfalva határában, írta meg a frisshirek.hu is. A felvétel egyelőre még nem került nyilvánosságra, ám a környező települések vezetői megerősítették, illetve tényként kezelték az észlelést. Mint ismeretes, Magyarországon legutóbb március elején, a szomszédos Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Boldva település környékén igazolták a nagyvad felbukkanását.