2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Két liter benzinnel gyújtotta fel a házat, unokatestvére halálra égett

frisshirek.hu | 2023. május 11. - 19:15
Két liter benzinnel gyújtotta fel a házat, unokatestvére halálra égett

Tavaly április 22-én gyújtotta fel a házát a dunaföldvári férfi, ahol az 50 éves unokatestvére olyan szintű égési sérüléseket szerzett, hogy másnap belehalt. A bíróság halált okozó közveszély okozása miatt hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a tettest.

Hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék kedden nem jogerősen azt a dunaföldvári férfit, aki 2022. április 3-án felgyújtotta házát, a tűzben egy ember halálos égési sérülést szenvedett. A bíróság halált okozó közveszély okozása miatt ítélte el az 55 éves férfit, és hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – mondta Bajusz János, a törvényszék sajtótitkára.

Az ítélet tudomásul vételéhez az ügyész és a védelem is három nap gondolkodási időt tartott fenn. A törvényszék által közzétett tényállás szerint a vádlott, akinek régóta megromlott a kapcsolata az addig vele együtt élt fiával, a bűncselekmény napján együtt italozott 50 éves unokatestvérével, a későbbi áldozattal. Az apa és a fiú között vita támadt az ingatlan használatáról, a fiú megfenyegette a férfit, hogy megöli őt, ha nem hagyja el a házat. A vádlott ezután a konyhaasztal alatt tartott benzines kannából mintegy két litert szétlocsolt a környezetében, majd egy öngyújtóval meggyújtotta azt.

A párolgó benzingőz begyulladása miatt a helyiségben körülbelül 1000 Celsius fokos lángtenger alakult ki.

A vádlottnak és fiának sikerült időben kimenekülnie az épületből, a sértett azonban csak néhány másodperc után jutott ki.

Az áldozat testének 60 százalékán másod- és harmadfokú égési sérülés alakult ki, a lábszárán elszenesedett a bőr. Az égési sokk miatt a férfi másnap hajnalban a kórházban meghalt.

Az épület lakhatatlanná vált, a tűzoltók beavatkozása nélkül a lángok a szomszédos ingatlanokra is átterjedtek volna – adta hírül az MTI.

Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldala/fotók 2022. április 3-án a helyszínről