2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Mi kerül egy vacsorán 5,5 millióba? – kérdezi Szijjártót az MSZP

frisshirek.hu | 2023. május 11. - 20:45
Mi kerül egy vacsorán 5,5 millióba? – kérdezi Szijjártót az MSZP

Szijjártó Pétert 2022 februárjában népes üzleti delegáció kísérte el Egyiptom fővárosába, majd onnan Bahreinbe. Komjáthi Imre (MSZP) írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez, hogy megtudja, mi volt a menü a repülőn külügyminiszter úr egyiptomi útján, hogy az személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek.

Újra előkerült az a tavaly februári utazás, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter mintegy 50-60 üzletemberrel együtt repült Kairóba, majd onnan Bahreinbe. A közpénzből finanszírozott út során 5,5 millió forintot költött az állam étkezésre és további hétmilliót fedélzeti internetelérésre. A költségek részleteit most Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke tudakolta írásbeli kérdésben.

Mint azt a szocialista politikus Facebook-bejegyzésében írja, fejenként közel 110 ezer forintba került a fogyasztás, ez pedig „több, mint egy közmunkás havi bére, de még a minimálbérből élőknek is félhavi fizetése”. Nyomatékosan megjegyzi, a luxusrepülőgépes dőzsölés különösen visszás, amikor a kormány hibájából mindenki rosszabbul él, a napi megélhetés pedig elviselhetetlen terhet ró az emberekre.

Komjáthi kíváncsi a menüre, arra, hogy ki szállította a cateringet, mi alapján választották ki Miniszter Úr küldöttségének üzletember tagjait, illetve, hogy ők hozzájárultak-e az utazás költségeihez.

Sőt, arra is kíváncsi, melyik internetszolgáltató keresett 7 millió forintot az úttal.
Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala