2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

LMP: mennyi akkumulátorgyárról tárgyal még a kormány?

frisshirek.hu, 2023. május 13. - 14:00
LMP: mennyi akkumulátorgyárról tárgyal még a kormány?

Az LMP a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordul, hogy kiderüljön, mennyi akkumulátorgyár építéséről folyik tárgyalás.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gál József, az LMP szóvivője az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített szombati tájékoztatóján felidézte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy egy újabb debreceni akkumulátorgyár építéséről egyezett meg a kormány egy céggel, amelynek 14 milliárd forintnyi támogatást nyújtottak - írta meg az MTI.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a CATL után - annak elutasítottsága mellett - egy másik debreceni akkumulátorgyár építését is "tető alá hozza" titokban a kormány.

Az LMP szóvivoje szerint ráadásul a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre "el is szólta magát". A szóvivő szerint a miniszter azt mondta: abban, hogy a tárgyalás miként zajlott, a külügy tud segíteni, és azt is a külügy tudja megmondani, hogy hány ilyen beruházás van még tervben, mennyi van folyamatban. "Majd gyorsan ki is javította magát: már amennyiben folyik" - mondta az ellenzéki politikus.

Az LMP adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, hogy megtudják, hány céggel folytat még egyeztetést a kormány, valamint azt is, hogy hová és mekkora gyárat terveznek még telepíteni.

Az LMP tudni szeretné egyebek mellett azt is, hogy a kormány "miért adja el a magyar emberek jövőjét, termőföldjét, vizeit és egészséges környezetét a kínai multiknak" - mondta Gál József.

Fotó: Facebook/Gál Fózsef videójának vágóképe