2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Republikon: visszaesett a DK, stagnál a Fidesz - először érte el a parlamenti küszöböt a Kutyapárt

frisshirek.hu, 2023. május 15. - 21:00
Republikon: visszaesett a DK, stagnál a Fidesz - először érte el a parlamenti küszöböt a Kutyapárt

A Republikon legfrissebb felmérése szerint a Fideszen kívül csak a DK, a Momentum, az MSZP és a Kétfarkú Kutya Párt jutna be a parlamentbe.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Fidesz stagnált, a DK visszaesett – derül ki a Republikon Intézet friss pártpreferencia-kutatásából, aminek eredményeit a Telex közli elsőként.

Fidesz-KDNP támogatottsága áprilisban változatlanul 34 százalékon állt a teljes népesség körében. A pártválasztók körében 48 százalék. A márciusi eredményekkel együtt látszik, hogy a Fidesz-KDNP téli visszaesése után stabilizálódni tudott; a múlt hónapban szintén 34 és 47 százalékot mértek nekik.

Demokratikus Koalíció támogatottsága változott leginkább ebben a hónapban, méghozzá negatív irányba: a teljes népesség körében 2, a pártválasztóknál 3 százalékpontot esett a párt támogatása, jelenleg 12, illetve 17 százalék szavazna a pártra.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt a teljes népesség körében 1, a pártválasztók körében 2 százalékponttal nőtt a párt támogatottsága, így 4 és 5 százalékon áll.

Momentum támogatottsága visszaesett, 1-1 százalékpontot veszítettek mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében, jelenleg 5, illetve 7 százalék szavazna a pártra.

Az MSZP továbbra is 3 százalékon áll a teljes népesség, 5 százalékon a pártválasztók között.

A többi párt nem éri el a bejutási küszöböt: az LMP változatlanul 3, illetve 4 százalékos támogatottsággal rendelkezik, a Párbeszéd szintén stagnál, 1 és 2 százalékon áll, a Jobbik 3 és 4 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

Fotó: Kovács Gergely Facebook-oldala