2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Igencsak zivataros a keddi nap Zalában

frisshirek.hu, 2023. május 16. - 13:16
Igencsak zivataros a keddi nap Zalában

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint május 16-án, kedden továbbra is záporok és zivatarok várhatók Zala vármegyében, a lehullott csapadék mennyisége pedig akár a 20 millimétert is meghaladhatja. A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is fokozott odafigyelést kér a lakosságtól!

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Napok óta tartó csapadékos időjárásnál - mint a mostani időszak is - gyakran előfordul, hogy az út menti fák, bokrok, de akár az ingatlanunk területén, vagy közelében lévők is a felázott talaj miatt megdőlnek, veszélyessé válnak. Ha utazásunk során letört ágakkal, kisebb darab, még általunk is elmozdíthatónak ítélt fákkal találkozunk, akkor segítsük a közlekedőket azzal, hogy eltávolítjuk az útról.

Amennyiben nagyobb méretű kidőlt fával találkozunk, akkor hívni kell a 112-őt, és kérni kell a tűzoltók segítségét! Ha lakóházunk területén lévő fa miatt alakul ki veszélyhelyzet, azonnal értesítsük az ilyen fák eltávolításával foglalkozó szakembert, vagy a tűzoltókat! 

Nyomatékosan kérik az érintetteteket, hogy gondoskodjanak vízelvezető árkaik tisztán tartásáról! Azok túltelítődöttsége ugyanis problémát okozhat a közlekedésben, de akár saját ingatlanunkban is. A házunk előtti árkok tisztítása a mi feladatunk, oda vágástéri hulladékot, kommunális szemetet és egyéb tárgyakat elhelyezni veszélyes! Akik már kitisztították árkaikat, a nagyobb esőre való felhívás előtt gondosan nézzék át a területet, és ha szükséges, ismételjék meg a műveletet! 

Éljünk emellett a katasztrófavédelem ingyenes programjának, a VÉSZ-nek a lehetőségeivel! Ez ugyanis a balesetek, tűzesetek mellett hasznos időjárási előrejelzéseket is közöl, még jóval azelőtt, hogy azok bekövetkeznének. Érdemes letölteni, hiszen a csapadékos, erősen szeles, viharos időjárásra való felkészülés egyik legfontosabb eleme a tájékozódás!- kéri a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay