2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Ittasan, jogosítvány nélkül indult autózni, mások életét veszélyeztette

frisshirek.hu | 2023. május 16. - 11:15
Ittasan, jogosítvány nélkül indult autózni, mások életét veszélyeztette

A Zalakarosi Rendőrőrs munkatársai 2023. május 14-én 9 óra 30 perc körül ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 44 éves helyi férfit Nagyrécse belterületén.

A rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ráadásul még el is van tiltva a járművezetéstől. Mivel az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a férfi ittasan ült a volán mögé, ezért alkoholtesztert alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket jelzett.

A férfit további mintavétel céljából előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu