2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Nőket fenyegetett és kényszerített prostitúcióra egy férfi Nógrádban

frisshirek.hu | 2023. május 16. - 12:04
Nőket fenyegetett és kényszerített prostitúcióra egy férfi Nógrádban

Nőket kényszerített prostitúcióra egy férfi Nógrádban; az emberkereskedelemmel, kényszermunkával és kényszerítéssel gyanúsított büntetett előéletű férfit letartóztatták - közölte az MTI-vel kedden a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a férfit 2020 augusztusában felkereste egyik nőismerőse szállást és segítséget kérve.
A férfi egy salgótarjáni fogadóba vitte a sértettet, ajándékokat vett és modellmunkát ígért neki, majd Bécsbe vitte, ahol a beígért munka helyett a nőnek pénzért szexuális cselekményeket kellett végeznie. Az ezért kapott pénzt át kellett adnia a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegette őt, hogy kiveri a fogait, vagy megöli, ha nem hajlandó a prostitúcióra. A nőnek később sikerült hazaszöknie Magyarországra - írták.


A férfi saját élettársát is folyamatosan terrorizálta: 2020 elejétől fenyegetésekkel kényszerítette az őt elhagyni szándékozó nőt, hogy vele maradjon, továbbá a nagyszüleivel, kiskorú gyermekeivel való kapcsolattartását akadályozta, az ő bántalmazásukkal, valamint a sértett megölésével is fenyegetőzött. Többször ténylegesen is bántalmazta a nőt, volt, hogy akarata ellenére levágta a haját, máskor a lábait pengével vágta meg - közölték.


A nyomozó hatóság a fentiek miatt emberkereskedelem, kényszermunka és kényszerítés bűntettével gyanúsította meg, és a nagy tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésének gyanújára figyelemmel előterjesztést tett a büntetett előéletű férfi letartóztatására, melyet a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozott is a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája előtt.


A bíróság a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás meghiúsításának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.


A főügyészség közölte: a döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése iránt fellebbezett, így a letartóztatásról a Balassagyarmati Törvényszék dönt, de a másodfokú döntésig a férfi őrizetben marad.

Fotó: pixaby