2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Energiatudatos Kórház védjegyet kapott a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

frisshirek.hu | 2023. május 17. - 13:05
Energiatudatos Kórház védjegyet kapott a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által működtetett Virtuális Erőmű Programban benyújtott sikeres pályázatával a Zala Megyei Szent Rafael Kórház jogosulttá vált az Energiatudatos Kórház védjegy használatára.

A Virtuális Erőmű Program parlamenti díjátadó gáláján Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató adta át az elismeréseket az egészségügyi intézmények képviselői részére.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház tanúsítványát Dr. Lupkovics Géza PhD. orvos-igazgató vette át az Országházban megrendezett ünnepségen.

Mi a Virtuális Erőmű Program azaz a VEP?

A Virtuális Erőmű Program (VEP) az első, gyakorlatban is megvalósított Prevenciós Célú Virtuális Építő (PVÉP) program, amely ma már 10 éves múltra tekint vissza. Működtetője a PVÉP és VEP jogtulajdonos, fenntarthatósági szakértő és vállalkozó: Dr. Molnár Ferenc irányítása alatt álló Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (Mi6 Nkft), amely ezen kívül más egyéb társadalmilag felelős, és fenntartható fejlődést támogató non profit projektet menedzsel.

A VEP szakmai partnerségben működik az NFFT-vel, a KEH-el, a BM-el, ITM és a PM-el, valamint az EMMI-vel és a hazai megyei önkormányzati, megyei jogú városi és önkormányzati szövetségekkel – ill. a Fővárossal. Kiválósági programjának fővédnöke 2019 óta Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, védnöke pedig Dr. Szili Katalin az NFFT tiszteletbeli elnöke. A VEP Tanácsadó Testületét a hazai ipar, felsőoktatás, a szakmapolitika és szakmai szövetségek releváns szereplőinek delegáltjai alkotják. -fogalmaz a virtualiseromu.hu.

Fotó és forrás: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház