2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Gyász! Elhunyt Németh István tűzoltó alezredes

frisshirek.hu, 2023. május 17. - 12:48
Gyász! Elhunyt Németh István tűzoltó alezredes

Életének 75. évében elhunyt Németh István tűzoltó alezredes, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyugállományú tagja, aki közel három évtizedig szolgálta a megyeszékhely és környéke mentő tűzvédelmét.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hivatásos pályáját 1975-ben beosztott tűzoltóként kezdte, majd 1977-től szolgálatparancsnokként tevékenykedett. Nagy munkabírása és rátermettsége, felkészültsége elismeréseként elöljárói csaknem harminc alkalommal részesítették dicséretben és jutalomban, és megkapta a Tűzbiztonságért Érdemrend bronz fokozatát is.

Sok alkalommal bizonyított nagyobb tűzeseteknél, mint tűzoltásvezető, így például a 2003-as zalaegerszegi börtöntűznél, de emellett több nagyobb vármegyei esetnél is. 

Részvétünk a családnak!

Fotó és forrás: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem