2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nagy karma van, nagy foga, és köztünk jár...

Mezei Anna, 2023. május 17. - 14:30
Nagy karma van, nagy foga, és köztünk jár...

Ha valaki eddig nem vette komolyan, hogy egy szimpla kirándulás során szembetalálkozhat egy medvével, most már itt az ideje, hogy megtegye. 

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Youtube oldalán videót tett közzé, amelyen a Mihálynak elnevezett, fiatal barna mackó látható, amint békésen bandukol és szimatolgat egy erdőrészen.

Mihály 2021. májusa körül jelent meg a Bükk környékén, s nagyon úgy tűnik, hogy otthonra talált itt,  hiszen azóta is rendszeresen észlelik a vadkamerák. A park közlése szerint jellemzően kelet-nyugati irányban járja a Bükk területét. 

 

Bár igen kedves állatnak néz ki képernyőn keresztül, nem árt, ha egy korábbi cikkünkből tájékozódnak arról, hogyan kell viselkedni, ha netán összefutnak vele.

Fotó forrása: Unsplash