2024.04.17., szerda - Rudolf
Az ország 19 megyéjében

Elérte legmagasabb pontját a Kalocsa-Paks Új Duna-híd

Tóth Rózsa | 2023. május 19. - 15:43
Elérte legmagasabb pontját a Kalocsa-Paks Új Duna-híd

Ennél magasabbra már nem nyúlik a Tolna és Bács-Kiskun között épülő híd, megmutatjuk a beruházás egyik legfontosabb eseményét.

Mérföldkőhöz érkezett a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében épülő Kalocsa-Paks Duna-híd: az építmény elérte a legmagasabb pontját - közölte a Magyar Építők Zrt. Az ilyenkor szokásos bokrétaavatót is megtartották a több mint 40 méterrel a Duna vízszintje fölé magasodó pilonnál.

A Magyar Építők videósainak sikerült megörökíteniük az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában zajló projekt egyik legfontosabb eseményét, amiről később fotógalériával és részletes információkkal is jelentkeznek.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, a 2021. június 10.-i alapkőletétel óta - különösen az utóbbi hónapokban nagyot lépett előre Kalocsa és Paks térségében a NIF Zrt. beruházásában épülő új Duna-híd projektje, melynek kivitelezési munkái az ütemterv szerint haladnak.

A projektben a Duna Aszfalt Zrt. megvalósításában közel 1 kilométeres, három részből - két ártéri hídból és a közöttük épülő mederhídból - álló híd épül, melynek egyre látványosabb munkálatait a közelmúltban galérián mutattuk be.

Fotó és videó: Magyar Építők