2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Lelkileg és fizikailag is bántalmazta a férfi volt párját, mert az szakítani akart vele

frisshirek.hu | 2023. május 19. - 11:17
Lelkileg és fizikailag is bántalmazta a férfi volt párját, mert az szakítani akart vele

Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen, aki több mint tízszer megszúrta volt barátnőjét 2021 szeptemberében egy VIII. kerületi lakásban - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A sértett 2020-ban kezdett járni a férfival, majd 2021 nyarán szakítani akart vele

- a vádirat szerint. A férfi ebbe nem nyugodott bele, ezért többször is megakadályozta a nőt abban, hogy elhagyja akkori közös, IX. kerületi lakásukat, bezárta oda és erre az időre elvette tőle a mobiltelefonját.

A nő végül 2021 szeptemberében végleg elköltözött a férfitól egy VIII. kerületi bérelt lakásba. A vádlott még ugyanabban a hónapban megjelent nála, féltékenységében egy kalapáccsal összetörte a nő televízióját és erőszakkal elvette tőle a mobiltelefonját.

Jogosulatlanul belépett a telefonba - ismerve a feloldó kódot -, majd a sértettről készült intim felvételt küldött el a nő több munkatársának

- ismertette a főügyészség. Pár nappal később a férfi újra a VIII. kerületi lakáshoz ment és megvárta, amíg a nő hazaérkezik. Amikor a sértett kinyitotta a bejárati ajtót, a vádlott szidalmazni, rángatni kezdte őt, majd a függőfolyosón a földre lökte és a kulcstartóján tartott késével szurkálni kezdte.

A dulakodás zaját és a sértett segélykiáltásait meghallva az egyik szomszéd egy ismerősével kiment a folyosóra, és figyelmeztette a támadót, hogy hívják a rendőröket, de a vádlott folytatta a bántalmazást. A sértettet végül a szomszéd férfi berántotta a saját lakásába. A biztonsági rácson keresztül a férfi még kétszer megszúrta a nőt, majd elmenekült a helyszínről.

A tájékoztatás szerint a rendőrök rövid időn belül, IX. kerületi bérelt lakásánál fogták el a férfit, aki a késével magát is megsebesítette. A nőt több mint egy tucat szúrt sérülés érte, amelyek közül több életveszélyes volt.

A sértett életét az időben érkezett és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő, 40 éves férfit emberölés bűntett kísérletével, valamint a személyi szabadság megsértésével, rongálással, rablással, az információs rendszer megsértésével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével is vádolja.