2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

A makói önkormányzat csatlakozni fog a békepárti határozathoz

Bottyán Róbert | 2023. május 22. - 15:46
A makói önkormányzat csatlakozni fog a békepárti határozathoz

Szita Károly, Kaposvár kormánypárti polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke levélben kereste meg a polgármestereket, ebben azt kéri, hogy fogadják el ők is az Országygyűlés békepárti határozatát. A fideszes vezetésű Makón természetesen nem mondanak ellent az ilyen felhívásoknak, így szerdán meg is szavazhatják a képviselők.

Mint arról lapunk, a Friss Hírek beszámolt, még március végén fogadta el a Parlament fideszes többsége a békepárti határozatot. A dokumentum elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Az írás leszögezi, hogy csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni.

Ez a nyilatkozat eljutott az önkormányzatokig is, Makóra például a Megyei Jogú Városok Szövetségének, Kaposvár fideszes polgármesterén kereszül. Az előterjesztés a szerdai testületi ülés anyagai között található és olvasható a határozat is, így a fideszes vezetésű város vélhetően csatalkozni fog. Már csak azért is, mert az előterjesztésből kiderül, hogy Hadik György (Fidesz) önkormányzati képviselő is önálló indítványként kérte a csatlakozást.

A parlamenti szavazáson egyébként a DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői nem vettek részt, mint ahogy Orbán Viktor sem, mert akkor utazott a Vatikánba.

Fotó: a makói városháza/a szerző archív felvétele.