2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Befenyített a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház! Nem mindegy mit posztol az intézményről

frisshirek.hu | 2023. május 23. - 16:45
Befenyített a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház! Nem mindegy mit posztol az intézményről

Megelégelte a Zala Vármegyei Szent Rafael kórház azt, hogy az utóbbi időben egyre többen negatív kommenteket posztolnak az egészségügyi intézményben átélt vélt vagy valós sérelmeikről közösségi oldalakra.

A napokban egy újabb negatív poszt jelent meg a megyeszékhelyen, amely szélsebesen terjedt a zalaegerszegiek körében. A posztban az állt, hogy a helyi sürgősségi SBO-ra egy apa kéz sérüléssel vitte a fiát, ahol állítása szerint a hosszú ideje várakozókkal, valamint velük szemben is elsőbbséget biztosított az ügyeletes orvos egy focista privát betegének. A férfi ezek után etikátlannak titulálta és posztjában nevén nevezte az ügyeletes orvost, majd nem volt hajlandó vele megvizsgáltatni gyermekét.
A kórház besokallt és sérelmezte az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat. Arra kéri a pácienseket, a jövőben használják a panaszkezelési folyamatot, azaz e-mailben, vagy postai úton jelezzék a kórház vezetősége számára, ha valamivel nem elégedettek.
Ma a közösségi oldalán nagy felkiáltójelek kíséretében, az alábbi sorokkal reagáltak azoknak, akik a kórház rossz hírét keltik, vagy becsület csorbításra alkalmas kifejezést, tartalmat hoznak nyilvánosságra.
"Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kórház - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - panaszkezelési rendszert működtet, amelyben minden, az ellátással kapcsolatban felmerülő panasz, bejelentés kivizsgálásra kerül. 
A közösségi oldalon közzétett bejegyzések, szubjektív vélemények nem mindig tartalmaznak elegendő információt a vizsgálat elindításához, azonban ilyenkor is (ahogy minden esetben) szükséges az ügy körülményeinek pontos tisztázása. Bejelentést írásban, postai úton vagy e-mailben a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címen tehetnek.
Ezzel együtt, amennyiben a bejegyzés a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket tartalmaz, a Kórház az egészségügyi személyzet tagjai érdekében jogi lépéseket tesz".-írták.
Fotónk illusztráció, forrás: ZM kórház Facebook