2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Autó motorterében keletkezett tűz Nagykanizsán

frisshirek.hu | 2023. május 24. - 11:46
Autó motorterében keletkezett tűz Nagykanizsán

Kigyulladt egy ház mellett parkoló személygépkocsi Nagykanizsán, a Platán soron.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Mit tehetnek tűz esetén?

A motortérben az üzemanyag-ellátó rendszer hibájából keletkező tűz esetén hirtelen erős üzemanyagszag, majd a motortérből kiáramló füst a jellemző. A teendők szintén hasonló módon kezdődnek: azonnali megállás, motor leállítása, gyújtás levétele.
– Felnyitjuk-e a motorháztetőt?

A keletkező tűz oxigén ellátása – lecsukott motorháztető esetén – a tető alatt megszoruló füst és egyéb égéstermékek miatt nem tökéletes, ezáltal a lánggal égés intenzitása kisebb. Abban a pillanatban, ahogy felnyitjuk a tetőt, friss levegőt engedünk a tűzre, és a lángok felcsapnak! A motortérben keletkező tűz esetén csak akkor nyissuk fel a motorháztetőt, ha a kezünkben van egy kibiztosított, beüzemelt tűzoltó készülék, de ebben az esetben is csak annyira, hogy az oltóanyag biztosan bejusson. Arra vigyázzunk, hogy a felforrósodott karosszériaelemek és a kiáramló égéstermékek égési sérüléseket okozhatnak! Tűzoltáskor a tűzoltó készüléket szakaszosan üzemeltessük.

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem