2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Egyedi tervezésű ruhát lopott, mert fázott

frisshirek.hu | 2023. május 26. - 07:45
Egyedi tervezésű ruhát lopott, mert fázott

A rövidnadrágnak és a hozzá tartozó virágmintás pulóvernek egy próbababáról kelt lába, egy 48 éves helybéli férfit gyanúsítanak a rendőrök. A nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján tudták beazonosítani az elkövetőt.

Egy 45 éves kecskeméti nő kért segítséget a rendőrségtől 2023. május 23-án azért, mert két egyedileg tervezett – és drága – ruhadarab eltűnt az üzletéből. Az asszony elmondta, hogy egy lakástextil boltja van a belváros közelében, aminek a télikertjét feltörték még vasárnap. Akkor a próbababáról egy rövidnadrágnak kélt lába, majd alig egy nappal múlva valaki elvitte az alsóhoz tartozó virágmintás pulóvert.

A ruhadarabok a cég 25 éves születésnapjára készültek, így különösen érzékenyen érintette őket a lopás.

Az ismeretlen tettes magához vett még egy lámpát is. A nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 48 éves helybélit, akit azonnal keresni kezdtek. Fáradozásukat gyors siker koronázta: a ruhatolvaj gyanútlanul az utcán sétált, amikor a zsaruk elfogták. A férfi a lopott rövidnadrágot viselte, amit lefoglaltak tőle. Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy miért volt szüksége pont ezekre a ruhadarabokra, csak azt válaszolta, hogy „…mert fáztam”.

A folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével gyanúsítható tolvaj jelenleg szabadlábon védekezhet, de a rendőrök úgy gyanítják, hogy más bűnesetek is a rovására írhatóak, így tovább vizsgálódnak vele szemben – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu