2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Éjjel is dolgoztak a tűzoltók a ceglédi hulladéklerakóban

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 17:45
Éjjel is dolgoztak a tűzoltók a ceglédi hulladéklerakóban

A tűzoltók egész éjjel hordták a földet a tűz betakarására a Cegléd külterületén található hulladéklerakóban, ahol ezerötszáz-kétezer négyzetméteren kapott lángra a szemét még szerda délután - közölte a katasztrófavédelem pénteken az MTI-vel.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A tűzoltóegységek szerda estére körülhatárolták a tüzet.

A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltói oltották a lángokat.

Csütörtökön négy vízsugárral és egy vízágyúval dolgoztak a helyszínen, és munkagépek segítségével fedték be a még égő, ezer négyzetméterre csökkent területet. Péntekre virradó éjjel a ceglédi, a nagykátai és a szolnoki hivatásos egységek dolgoztak a lángok elfojtásán,

reggelre már csak a terület mintegy harminc százalékán tapasztalnak tüzet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a frisshirek.hu-n, tűzhányóként lángol a szeméttenger Cegléden, miután szerda délután kigyulladt a város határában lévő hulladéktároló.

A kiemelt kép forrása: Cegléd város Facebook-oldala, a kép a szerdai állapotokat tükrözi