2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Ma délután ér véget a GREENTECH klímavédelmi szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 11:45
Ma délután ér véget a GREENTECH klímavédelmi szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen

A május 25-én, csütörtökön kezdődött ingyenes rendezvényen miniszterek, államtitkárok, cégvezetők, egyetemi oktatók és intézményi kutatók tartanak előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket. 70 kiállító érkezett, 6 kerekasztal beszélgetés, 10 szakmai előadás és 20 iparági bemutató várja az érdeklődőket 13.30-ig.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A legújabb elektromos és hibrid járműveket is megtekinthetik, kipróbálhatják a résztvevők a tesztpályán, valamint 800 diáknak szerveznek pályaorientációs programokat. Újdonságként húsz ország részvételével B2B vállalkozói fórumot is tartanak.

A rendezvény fő témakörei az energia, a körforgásos gazdaság, a környezetvédelem, a járműipar, az innováció, az elektromos mobilitás, a zöld és közösségi közlekedés, a dróntechnológia és a logisztika.

Köztudott, hogy Zalaegerszegen kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni küzdelmet. Klímastratégiát dolgoztak ki, melynek fontos része a zöld, környezetkímélő hulladékgazdálkodás, az egészséges ivóvízellátás, a biztonságos szennyvízkezelés, a megújuló energiaforrások használata, az energiatakarékosság, az újrahasznosítás, a zöld közlekedés és a még több zöld terület.

„Új jövőképre van szükség az energetika terén” – ezt Lantos Csaba energiaügyi miniszter mondta az esemény csütörtöki megnyitóján. Kiemelte azt is: Magyarország nemzeti érdekeinek megfelelően kell megtalálni az ország helyét a globális térben. Új jövőképre van szükség az energetika terén, sürgető feladatunk a hazai energetikai rendszer átfogó megújítása, a cél az energiafüggetlenség megteremtése.

Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója pedig azt hangsúlyozta, hogy olyan régióban élünk, amelyik nem tudja egyik napról a másikra kivívni az energiafüggetlenségét, de Magyarországnak és a Molnak kiemelt szerepe van abban, hogy fenntartsa a térség ellátásbiztonságát és felgyorsítsa a zöld energiaátmenethez vezető folyamatokat.

Forrás és fotók: Balaicz Zoltán Facebook-oldala