2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a fiatalnak az ügyében, aki elkötött egy autót és a szántóföldön hagyta

frisshirek.hu | 2023. május 26. - 17:45
Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a fiatalnak az ügyében, aki elkötött egy autót és a szántóföldön hagyta

Az elkövető fiatalember már régóta kinézte magának a Dombóváron parkoló autót és annak ellenére, hogy nem volt jogosítványa, ellopta a parkolóban álló piros kombit. Többedmagával elindult Nagymányokra, majd Bonyhádra és Pécsre. A hazaúton nem tudta bevenni a kanyart és a szántóföldön kötöttek ki. A fiatalember beismerő vallomást tett, a nyomozók átadták az ügyészségnek az aktát.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, egy helyi férfi tett feljelentést autólopás miatt ismeretlen tettes ellen a Dombóvári Rendőrkapitányságon 2023. február 5-én. A sértett előző nap délben állította le a kocsit a házuk előtt, de nem zárta le és az indítókulcsot is benne hagyta.

Az ügyben a dombóvári rendőrök kezdték meg az adatgyűjtést, elrendelték az autó körözését is. Rövid időn belül bejelentést érkezett a rendőrségre, hogy a 6534-es út mellett, a kismányoki elágazó közelében, a szántóföldön áll egy, a leírásnak megfelelő kocsi. Az ügyben a nyomozók szemlét tartottak, majd a beszerzett információk alapján hamarosan eljutottak egy 17 éves szekszárdi fiúhoz, aki abban az időben Dombóváron lakott.

A fiatalembert elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Elmondta, hosszabb ideje nézegette már a Dombóváron pakoló autót, s arra jutott, hogy bár jogosítványa nincs és KRESZ vizsgát soha nem tett, szeretné az autót kipróbálni. Egy este odament a parkolóban álló piros kombihoz, mivel nem volt bezárva az ajtó beült és a benne lévő kulccsal elindította, majd a városba kocsikázott. Út közben felvette egy lány ismerősét és együtt mentek el Nagymányokra egy másik ismerőséhez.

Onnan - már hárman - tovább autóztak Bonyhádra, ahol elfogyott az üzemanyag, így tankolniuk kellett és felvettek egy újabb ismerőst is. Mivel jól érezték magukat, eldöntötték, hogy négyesben elmennek Pécsre. Hazafelé úton történt egy kis malőr. Amikor Bonyhádon kirakták az ott lakó fiút, hármasban indultak tovább Nagymányokra, de a kismányoki elágazóban nem sikerült bevenni a kanyart és a szántóföldre sodródtak, ahol elakadt az autó. Többen is megálltak, hogy segítsenek, de nem jártak sikerrel, csak a fiatalok hazaszállítását tudták megoldani.

A nyomozást a Dombóvári Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte most a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu