2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Németh Sándor szerint szükséges jó gazdasági kapcsolatokat ápolni Oroszországgal is

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 15:30
Németh Sándor szerint szükséges jó gazdasági kapcsolatokat ápolni Oroszországgal is

Két terv, két erő harcol a történelemben – mondta a Heteknek adott pünkösdi interjúban Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, írta meg a 24.hu.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

 A lelkész szerint a világban 2015 óta olyan nagy jelentőségű fordulat zajlik, a migrációs hullám, a világjárvány majd pedig az orosz-ukrán háború nyomán, amelyek következtében minden nemzetnek újra kell gondolnia a helyét és perspektíváját, írja a cikk.

A lelkész úgy látja: a történelmi példák és a Biblia tükrében érzékelhető egyfajta törekvés a kontinens egyesítésére, hogy létrejöjjön egy olyan birodalom, ami az Amerikai Egyesült Államokkal szövetségben meg tudja szerezni az irányítást a világ felett.

Szerinte ehhez a folyamathoz köthető az ukrajnai háború is, illetve a folyamatban a vallásnak is szerepe lehet a jövőben:

Nehezen tudom elképzelni azt, hogy Róma nélkül létrejöjjön az észak egysége, nem véletlen, hogy sokan állítják, miszerint ma ’nincs az Uniónak lelke.’

Hozzátette: ma Európát materialista-liberális alapon akarják felépíteni:

 Ez bármikor összeomolhat, látjuk, hogy minden országban nő ezzel szemben az ellenállás és az elégedetlenség. Szerintem a mostani európai helyzetben minden lehetséges, tehát az is, hogy a hagyományos kereszténység birodalomteremtő ereje megújul, és erre támaszkodik egy nagy európai egység rekonstrukciója. Még az is benne lehet, hogy monarchiák helyreállnak ott, ahol mindig is voltak, de az utóbbi évszázadban megszűntek.

Szerinte azonban Magyarország érdeke, hogy ne legyen egy domináns világbirodalom, hiszen Magyarország köztes állam:

 Az lenne szerencsés, ha létrejönne egy olyan nagyhatalmi egyensúly, amely lehetővé teszi Magyarország számára, hogy sokoldalú gazdasági együttműködést tudjon fenntartani. Az unióhoz való tartozással együtt szükséges lenne az Egyesült Államokkal, Oroszországgal, Kínával és Indiával és más országokkal is a kölcsönös érdekek alapján jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani. Az ukrán-orosz háború alatt ezt igyekeznek széjjel verni, és egy olyan világhelyzetet létrehozni, amelyben ez ellehetetlenül. Magyarország harca éppen arra irányul, hogy ez fönnmaradjon, mert ha ez megszűnik, Magyarország provincialétre van kárhoztatva

– fogalmazott Németh Sándor, aki szerint ebben a helyzetben a keresztények feladata az, hogy Jézus szavai szerint „a föld sói legyenek”.

Az ima mellett azonban fontos a globális látás is a világ helyzete kapcsán, illetve a keresztényeknek küzdeniük kell azért, hogy „ne szűnjön meg se a nemzeti, se pedig a természetes nemi identitás, fennmaradjanak a szabadságjogok, a házasság, a család és a nemzet szuverenitása”.

Amennyiben ehhez társul még az evangélium hirdetése és hiteles képviselete, akkor meg vagyok róla győződve, hogy Magyarország reménysége – legalábbis spirituális értelemben – megalapozott, és az ország nem fog összeomlani, hanem túléli ezeket a nagyon nehéz időszakokat, amelyek előttünk állnak.

 – mondta a Heteknek adott pünkösdi interjúban Németh Sándor.

Forrás: 7300