2024.02.23., péntek - Alfréd
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Brutális akciót indít a NAV, bármikor, bárhol bekopoghatnak az ellenőrök

frisshirek.hu | 2023. május 29. - 18:00
Brutális akciót indít a NAV, bármikor, bárhol bekopoghatnak az ellenőrök

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatból kiderült, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 29-én kezdődő héten - írja az uzletem.hu. A portál megjegyezte azt is, hogy az említett rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Kiemelt figyelmet kap az építőipar, a számítástechnikai termékek kereskedelme, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, a zöldség- és gyümölcskereskedelem, az online értékesítés, valamint az „adózatlan” jövedéki termékek. Továbbra is a NAV figyelmének fókuszában vannak az étrend-kiegészítőket, a tüzelőanyagot forgalmazók, a klímát értékesítők és -szerelők, valamint a marketing-, reklám-, médiaszolgáltatás és filmgyártás területén tevékenykedők.

Dél-Budapest
A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. május 18. és 31. között Budapesten ellenőrzik a zöldség-, gyümölcskereskedőket, illetve a szezonális kitelepüléseken értékesítőket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 29. és június 4. között szerdán Pellérden és Görcsönyben a vendéglátóhelyeket, csütörtökön Pécsett az eperárusokat, pénteken pedig szintén Pécsett a Konzum Áruház üzleteit ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye ipari és kereskedelmi telephelyein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegye
A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 29. és június 2. között a vármegye pékségeiben a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

Fejér vármegye
A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai május 15. és 31. között a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye
A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 30. és június 2. között az epret árusítóknál és a szezonális kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye
A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban a közterületeken zöldségpalántákat, virágot árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai májusban a vendéglátóegységeket üzemeltető vállalkozásokat, a 22. és 23. héten a szezonális zöldség- és gyümölcsértékesítőket ellenőrzik a vármegyében, illetve az üzletekben és a kitelepüléseken. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye
A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 30. és június 2. között a cukrászdákat és a fagylaltozókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye
A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága május 30. és június 2. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket, május 30. kedd: Pásztói járás, május 31. szerda: Szécsényi járás, június 1. csütörtök: Salgótarjáni járás, június 2. péntek: Balassagyarmati járás. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben, valamint a szezonális kitelepüléseken. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetve a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest vármegye
A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 30. és június 4. között a vállalkozásokat ellenőrzik Maglódon és Gyömrőn. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye
A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 22–23. héten a szépségápolással foglalkozókat, a fodrászatokat, valamint a fizikai közérzetjavító szolgáltatókat ellenőrzi. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai május 30. és június 2. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket, valamint a palántaárusokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét.

Az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegye
A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 30. és június 2. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei a következők: május 30. kedd: Paks, május 31. szerda: Szekszárd, június 1. csütörtök: Simontornya, június 2. péntek: Szedres.

Zala vármegye
A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 10. és június 2. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, a kertészeteknél, valamint a palántákat értékesítőknél ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Fotó: NAV weboldala