2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A Momentum az Európai Bizottság segítségét kéri a pedagógusbéremeléshez és a státusztörvény visszavonásához

frisshirek.hu, 2023. május 30. - 17:30
A Momentum az Európai Bizottság segítségét kéri a pedagógusbéremeléshez és a státusztörvény visszavonásához

A Momentum a következő időszakban azért fog dolgozni, hogy az Európai Bizottság emelje be az EU-s pénzekkel kapcsolatos meglévő feltételek közé az oktatás átfogó reformját, beleértve a státusztörvény visszavonását és a pedagógus-béremelést – jelentette be Donáth Anna, a párt EP-képviselője és Gelencsér Ferenc pártelnök kampányindító sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostornál található kordon előtt hétfőn.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A sajtótájékoztatón Donáth Anna elmondta:

„Súlyos válságban a magyar oktatás. Drámai a tanárhiány, elavult a tananyag és évről évre romlanak a diákok eredményei. A tét egy teljes generáció, ezáltal pedig az egész magyar nemzet jövője. Ha ugyanis az oktatás válságát nem oldjuk meg, egy generáció veszíti el az esélyét a felemelkedésre.

A kormány azonban a pedagógusok és a diákok tiltakozásaira státusztörvénnyel, könnygázzal és gumibottal válaszol. Láthatóan eszük ágában sincs megoldani az oktatás válságát. 

Ezért a Momentumban úgy döntöttünk, hogy

megkérjük a Bizottságot, hogy emelje be az EU-s pénzekkel kapcsolatos meglévő feltételek közé a státusztörvény visszavonását, az azonnali, 50%-os pedagógus-béremelést, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindítását a pedagógusok és a diákok bevonásával.”

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke elmondta:

„Hamarosan egy olyan törvényt akarnak lenyomni a pedagógus-társadalom torkán, ami végleg megfosztja őket a jogaiktól és a megbecsülésüktől. Egy pedagógus-rabszolgatörvény készül. Ki kell mondanunk az igazságot: a magyar oktatás lassan, de biztosan veszíti el azt a funkcióját, hogy felkészítse a gyermekeinket az életre, és segítse boldodulásukat, felemelkedésüket a társadalomban.”

Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala