2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Hatéves gyerekével az anyósülésen büntetőfékezett, soha többé nem vezethet

frisshirek.hu | 2023. május 30. - 19:00
Hatéves gyerekével az anyósülésen büntetőfékezett, soha többé nem vezethet

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 46 éves büntetlen előéletű karcagi férfinak a büntetőügye, aki azért okozott közlekedési balesetet, mert kérdőre akart vonni egy nőt, aki szerinte bevágott elé a körforgalomba – írta a törvényszék közleményében. A férfit az sem fogta vissza, hogy 6 éves gyermeke is vele utazott. Tettéért felfüggesztett börtönre, csaknem negyedmillió forint pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől való végleges hatályú eltiltásra ítélték.

Az eset még 2021. július 7-én történt Karcagon, amikor a férfi hat éves kisviával, aki a jobb jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben ült, vélhetően feldühödött egy körforgalomban, ahol egy nő szerinte nem adta meg neki az elsőbbséget. Nem volt rest, dudálva üldözőbe vette, fittyet hányva a záróvonalra, a forgalom elől elzárt területre, megelőzte, majd előtte 2-3 méterrel, már bőven féktávolságon belül, büntetőfékezni kezdett. A nő nem tudta elkerülni az ütközést, 37 km/óra sebeséggel beleütközött. A balesetben senki sem sérült meg, de mindkét személygépkocsiban jelentős károk keletkeztek.

A Büntető Törvénykönyv szerint a közúti veszélyeztetés bűncselekmény.

A büntetőfékező sofőr ezzel közvetlenül veszélyeztette a balesetben részes másik jármű sofőrje és saját utasa, a 6 éves kisfia életét, illetőleg testi épségét.

A vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, de a bíróság közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap – két évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben. A vádlott az ügyben elvégzett pszichológus szakértői vizsgálat alapján a közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlan, végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől.

Fotó: pappas.hu