2024.04.17., szerda - Rudolf
Eger: 10o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Több helyre is riasztották a tűzoltókat a hétvégén Bácsban

frisshirek.hu | 2023. május 30. - 11:24
Több helyre is riasztották a tűzoltókat a hétvégén Bácsban

A hosszú hétvégén több tűzesethez is riasztották az akasztói és a csengődi önkéntes, valamint a kiskőrösi és kecskeméti hivatásos tűzoltókat. Hétfőn két esetben száraznövényzet gyulladt ki, és egy nagy méretű fa eltávolításában is a tűzoltók vettek részt.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Összehordott hulladékot égettek a kertben hétfőn délelőtt Csengődön, az Akácfa utcában. Az akasztói és a csengődi önkéntes, valamint a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, a környezetvédelmi hatóságot értesítették.

Fadarabok égtek egy családi ház udvarán, hétfőn kora délután Kecskeméten, a Kalász utcában. A tulajdonos a tűz oltását megkezdte. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték.

Hétfőn még két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kidőlt, nagy méretű fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: unsplash.com