2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

„Egyéb bevételek” címen kapott 2,7 milliárd forintot a Megafon tavaly, mégis veszteséggel zárta az évet

frisshirek.hu, 2023. június 01. - 19:00
„Egyéb bevételek” címen kapott 2,7 milliárd forintot a Megafon tavaly, mégis veszteséggel zárta az évet

Nem tudta megismételni a 2021-es üzleti sikerét a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Zrt. – adta hírül a hvg.hu. A többek között Bohár Dánielt, Trombitás Kristófot és Deák Dánielt (aki egyben a XXI. Század Intézet vezető elemzője) is foglalkoztató kormányközeli cég az akkori 557 millió forintos nyereség után 2022-ben 387 millió forint veszteséget produkált a most benyújtott pénzügyi beszámolója szerint.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kormánypropagandát az online térben terjesztő Megafon árbevétele 0, azaz nulla forint volt, a céges beszámoló egyik kiegészítő mellékletéből viszont kiderül, hogy „egyéb bevételek” címen a társaság 2 767 062 000 forintot kapott tavaly támogatásként, a hivatalos megfogalmazás szerint „tevékenysége céljának megvalósításához”.

Hogy kik adták össze ezt a pénzt, persze nem tüntetik fel. Tavaly a Telex már nyert pert emiatt, akkor a bíróság kimondta, hogy a hírportál megalapozottan közölte, hogy különféle áttételeken keresztül a Megafon közpénzhez is hozzájutott.

Mindeközben a Telex.hu kiderítette azt is, hogy egész Európában a Megafon költötte a legtöbb pénzt egy konkrét politikai hirdetésre a YouTube-on az elmúlt egy évben (azaz 2022 májusa óta). Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg 50-60 ezer eurót (kb. 18,5-22 millió forintot) fizettek azért, hogy a „háborúpárti baloldal” üzenetet több mint 10 millió YouTube-nézőhöz eljuttassák.

Fotó: megafon facebook-oldala