2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Közúti ellenőrzésen bukott le a körözött héhalomi betörő

frisshirek.hu, 2023. június 02. - 10:45
Közúti ellenőrzésen bukott le a körözött héhalomi betörő

A pásztói nyomozók őrizetbe vették azt a 40 éves férfit, akit két betörés – többek között a héhalomi önkormányzati hivatal kirámolása – miatt köröztek.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Pásztói Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó járőrei pár napja, az esti órákban a Szarvasgede és Kisbágyon közötti útszakaszon egy gépjármű utasaként igazoltatták és a helyszínen elfogták azt a 40 éves, Héhalomban élő férfit, akit több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparanccsal köröztek

– tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint mondta, a férfi a gyanú szerint márciusban, egy szombati napon, a déli órákban a nyitva felejtett ablakon bemászott a héhalomi önkormányzat épületébe. A hivatalban több iroda ajtaját befeszítette, kutatást végzett és egy mobiltelefont zsákmányolt, mielőtt az ablakon keresztül távozott. A betörő 160 ezer forint rongálási és 60 ezer forint lopási kárt okozott.

Megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a drótkerítést átvágva bement egy lakatlan ingatlanba Héhalomban, és az udvarról egy betonkeverőt, a lezárt tárolót feltörve pedig szerszámgépeket lopott el 200 ezer forint értékben.

A pásztói nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették a 40 éves férfit. Az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták

– közölte Király-Kollár Ramóna.

Fotó: police.hu