2024.04.16., kedd - Csongor
Az ország 19 megyéjében

Feljelentést tesz Karácsony a Városháza-ügy miatt

frisshirek.hu | 2023. június 04. - 19:00
Feljelentést tesz Karácsony a Városháza-ügy miatt

"Ne legyen kétségünk: a hatalom eltanulta orosz gazdáitól, hogy bizonyítékokat konstruáljon és hamisítson, csak még ebben is bénák” - írja a főpolgármester.

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében jelentette be Karácsony Gergely, Budapest polgármestere, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, miután két tanú egybehangzó vallomása is megerősítette, hogy többeket arra akartak rávenni hamis tanúvallomásokkal, hogy nyilatkozzanak a főpolgármester ellen indult, a Városháza állítólagos eladásával kapcsolatos ügyben. 

Karácsony posztja alá be is linkelte a hvg360 szombaton megjelent cikkét, amelyből, mint írja, kiderült, hogy a NER hogyan próbált rávenni embereket, hogy tegyenek terhelő vallomást rá és a főpolgármester-helyettes Kiss Ambrusra, írja a hvg.hu.

"Van itt minden, külföldi befektetőnek hazudott statiszta, a Dagály fürdő gőzébe tervezett Budai Gyula-találkozó, hogy engem és a helyettesemet „le tudják csukatni”, vagy éppen a Fidesz volt gazdasági igazgatójának nagyotmondásai. Mintha csak egy ZS kategóriás KGB-filmet néznénk"- írja Karácsony.

"A történet akár még szórakoztató is lenne, ha nem folyt volna hónapokig tíz- és tízmilliókkal megtámogatott lejárató kampány, ha nem szálltak volna ki házkutatásra, ha nem asszisztált volna ehhez az országos és a fővárosi Fidesz. Ne legyen kétségünk: a hatalom eltanulta orosz gazdáitól, hogy bizonyítékokat konstruáljon és hamisítson, csak még ebben is bénák.
Ha a közeledő kampányidőszakban, hasonló „ügyek” kipattannak, vagy akár a most is folyó lejárató kampányok hirdetései elérik, mindenki emlékezzen rá: gátlástalanul hazudik és próbál hamisítani a propagandagépezet" - írja Karácsony, majd bejelenti, feljelentést tesz hivatali visszaélés gyanúja miatt a hazugság felelőseinek felkutatása és felelősségre vonása érdekében.
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala