2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Ma hajnalban olyan hideg volt Nógrádban, hogy majdnem fagyott

frisshirek.hu | 2023. június 04. - 14:15
Ma hajnalban olyan hideg volt Nógrádban, hogy majdnem fagyott

Vasárnap hajnalban mindössze 0,9 Celsius-fok volt a Nógrád vármegyei Zabarban, vagyis majdnem fagyott – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel a Facebook-oldalán.

 A bejegyzéshez készített infografika szerint az első nyári hétvégén az északi-északkeleti országrészben volt a leghidegebb vasárnapra virradóra. Zabar után a második leghidegebb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szikszón volt, ott 1,5 fokig süllyedt a hőmérséklet, Lénárddarócon 1,6 fokot mértek, Gagybátorban pedig 2,4 fok volt.

A Nógrád megyei település oly sokszer kerül be a hírekbe hidegrekordjai kapcsán, hogy neki ajánljuk Magyarország legtöbbet emlegetett hőmérsékleti negatív csúcsát leverő település címét. 

A meteorológiai szolgálat közlése szerint vasárnapra virradóra a legmelegebb a Balaton-parti Fonyódon volt, a Somogy vármegyei településen 16,9 fokot regisztráltak.

Fotó: A felkelő Hold látszik a Galyatetőn lévő híradástechnikai torony mögött Mátraverebély közeléből fotózva 2023. június 3-án este. MTI/Komka Péter