2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Az Avas-tető megújítása miatt hónapokra lezárják a Mendikás dűlőt

frisshirek.hu, 2023. június 05. - 12:43
Az Avas-tető megújítása miatt hónapokra lezárják a Mendikás dűlőt

A beruházás miatt átmenetileg új útvonalon lesz megközelíthető az Avason tavaly átadott Horváth-tetői szabadidőpark.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szerdán kezdődik az Avas-tető felújítása, a munkálatok miatt változik a forgalom rendje a területen - tudatta szerkesztőségünkkel hétfői közleményében a  miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Amint írják, a munkaterület kedd délutáni átadását követően szerda reggeltől zárja le az érintett területet a kivitelező Épkar Zrt, ami azt is jelenti, hogy a Mendikás dűlő felől a gyalogosok számára új útvonalon lesz megközelíthető a Horváth-tetőn tavaly átadott szabadidőpark.

Az új útvonal lényegében a régivel párhuzamosan halad, a szintén újjáépítés alatt álló Avasi kilátót az előtte található sétányon megkerüli és a Bormúzeum lépcsőitől érhető el a minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőségeket rejtő park. A város felőli, az avasi lépcsősoron keresztüli útvonal nem változik.

A városháza arra kéri a lakosokat, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be az új forgalmi rendet, ne menjenek a munkaterületre, az ugyanis tilos és balesetveszélyes.

Ahogyan arról pénteken a frisshirek.hu is beszámolt, Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szeivolt István, az Épkar Zrt. – a közbeszerzésen nyertes cég – vezérigazgatója múlt pénteken írta alá az Avas-tető megújításának kivitelezési szerződését. A mintegy kilencszázmillió forintos TOP-os forrásból megvalósuló munkákra az Épkar Zrt. adta a

Fotó: szallas.hu