2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Pisztollyal fenyegette a rendőröket egy férfi, válaszul csípőn lőtték

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 12:20
Pisztollyal fenyegette a rendőröket egy férfi, válaszul csípőn lőtték

Lelövéssel fenyegette a rendőröket, és többszöri felszólításra sem tette le a nála lévő pisztolyokat a férfi, ezért csípőn lőtte a járőrt Becskén.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányág szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy június 6-án délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén,

egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság egyenruhásai a kocsma előtt találták meg gyanúsítottat, aki

a rendőrök láttán két "maroklőfegyvernek látszó tárgyat" vett elő zsebeiből, majd azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a szemmel láthatóan felindult férfi ezeknek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, mire

a gyanúsított az egyik a fegyvert eldobta, a másikat azonban lövésre emelte a vele szemben álló egyenruhások felé. Erre a rendőr egy célzott lövést adott le a férfira, amely a csípőjén megsebesítette őt.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt

– közölte Buda Gábor. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.