2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Konferencián elemezték a közbiztonság helyzetét

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 17:45
Konferencián elemezték a közbiztonság helyzetét

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Biztonságpiac.hu tizedik alkalommal rendezte meg a  Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A konferencia fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, védnökei pedig dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója voltak.

A rendezvény célja az volt, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség, valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait közösen elemezzék.

A konferencián megjelent vendégeket és előadókat dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztos, valamint dr. Virágos Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte, majd a megnyitót követően a témával kapcsolatban

állami és civil szférában dolgozó vezetők előadásait hallgathatták meg a jelenlévők.

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a rendezvényen „Összefogás az online térben Palócország közbiztonságáért” címmel előadást tartott dr. Somssich Gabriella vármegyei rendőrfőkapitány is (képünkön).

A dandártábornok prezentációjában kiemelte, hogy Nógrád vármegyében a komplex biztonság megteremtése érdekében példaértékű az összefogás a rendőrség és a társszervek, valamint a hatóságok, továbbá a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a civil szervezetek között.

Fotó: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság