2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Tűzzel és vízzel is meggyűlt a bajuk a nógrádi lánglovagoknak

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 09:45
Tűzzel és vízzel is meggyűlt a bajuk a nógrádi lánglovagoknak

Szurdokpüspökiben gázpalackok robbantak fel a tűzben, Nógrádsipeken a kiöntött patak okozott riadalmat – és ez még nem minden...

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy letért az úttestről és egy vízelvezető árokba hajtott egy kamion kedd reggel Acsa és Galgaguta között. A sofőr saját erejéből nem tudta elhagyni a járművet. A berceli hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították a sérültet a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység ezután áramtalanította a kamiont.

Veszélyes gáz lepte el a bátonyterenyei lakást

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd délután egy második emeleti lakásban Bátonyterenyén, a Rimay János úton. A helyi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a lakásban a levegő összetételét és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A lakásban gázüzemű készülék nem működött az eset idején, így az egységek az érintett lakás alatt elhelyezkedő két másik lakóhelyiséget is átvizsgálták. A szén-monoxid az alsó lakásokban üzemelő vízmelegítők valamelyikében keletkezett. A gázszolgáltató szakemberei a két vízmelegítő és a hozzájuk tartozó kémény használatát letiltotta az érintett lakásokban. Az eset során senkinek nem esett baja.

Gázpalackok robbantak fel Szurdokpüspökiben

Kigyulladt egy hétvégi ház kedd délután Szurdokpüspökiben, a Kápolna soron. A harminc négyzetméteres ház és a mellette álló tizenkét négyzetméteres, fa szerkezetű melléképület teljesen megsemmisült a tűzben. A pincében négy darab propánbutángáz-palack volt, ezek az eset során felrobbantak. A pásztói és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei avatkoztak be a káresetnél. A tűz oltását nehezítette, hogy a nehezen járható, rossz minőségű földutakon az egységek nem tudták megközelíteni az érintett épületet gépjárműfecskendővel. A hétvégi házban egy ember életvitelszerűen lakott, őt ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Keleten és nyugaton is kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt

Négy alkalommal adtak munkát kidőlt fák a Nógrád vármegyei tűzoltóknak kedden. Reggel Nagylóc külterületén okozott forgalmi akadályt egy fa, amelyet a szécsényi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolítottak el az úttestről. Dejtár és Patak között egy hat méteres faág zárta el az utat, itt a balassagyarmati hivatásosok avatkoztak be. Délután Salgótarjánban, a Március 15. utcában dőlt egy fa egy garázs tetejére. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el a növényi részeket a tetőről. Késő este Kotyháza pusztán dőlt az úttestre egy fa. A salgótarjáni hivatásosok rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt.

Csaknem negyven ingatlant veszélyeztetett a kiöntött patak Nógrádsipeken

A nagy mennyiségű csapadék miatt tegnap éjjel kiöntött a medréből a Nógrádsipeken átfolyó Rimóc-Sipek patak. A medrét elhagyó patak harminckilenc ingatlant és öt embert veszélyeztetett. A káresetnél a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a szécsényfelfalui, a magyargéci és az endrefalvai önkéntes tűzoltó egyesület, illetve a Szécsényi Járási Mentőcsoport önkéntesei avatkoztak be. Az egységek az épületek védelmében kétezer homokzsákot helyeztek ki az éjszaka során. A védekezésben a község polgármesterének irányítása mellett ötven helyi lakos is részt vett. Két embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Illusztrációs fotó: katasztrofavedelem.hu