2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Balesetek és tűz tarkította a szerdai napot – volt dolguk a katasztrófavédőknek

frisshirek.hu, 2023. június 08. - 11:43
Balesetek és tűz tarkította a szerdai napot – volt dolguk a katasztrófavédőknek

Két baleset mellett egy tűzesetnél avatkoztak be a tűzoltók tegnap.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az esős idő nem okozott nagyobb fennakadásokat. Egy kidőlt fa és egy leszakadt távközlési vezeték mellett baleseteknél és egy kisebb tűzoltásnál kellett helytállni a vármegye tűzoltóinak kedden – közölte a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fának hajtott egy személyautó Pápa és Nagyacsád között. A pápai hivatásos tűzoltók a sofőrt feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték a járműből és átadták a mentőknek.

Megdőlt egy fa Pápán, egy oktatási intézmény területén. A pápai hivatásos tűzoltók a létrás tűzoltójármű kosarából motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Forgalmi akadályt képezett egy leszakadt felsővezeték a balatonfüredi Déryné utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók szüntették meg a veszélyt.

Tűz keletkezett egy felújítás alatt álló házban Veszprémben, a Kollégium utcában. Két négyzetméteren csaptak fel a lángok az épületben. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet két vízsugárral, majd átszellőztették a füsttel jelentősen telítődött épületet. A házban építőanyagok, szerszámok és gépek voltak. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy)

Árokba hajtott egy személyautó a Tapolca és Zalahaláp közötti úton. A benne ülő ember ki tudott szállni, nem sérült meg. A tapolcai önkormányzati és zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását és segítséget nyújtottak a jármű autómentőre helyezésében.

Fotók: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság