2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Kollégáik fizetését lopták el, de lefülelték őket

frisshirek.hu | 2023. június 08. - 11:11
Kollégáik fizetését lopták el, de lefülelték őket

Börtönbüntetést kapott a két elkövetőből az egyik, akiket amiatt kaptak el, mert munkatársaik fizetését lopták el.

A kiskunhalasi, 23 éves K. Dániel, aki az elmúlt években számos bűncselekményt követett el, legtöbbször lopást. Ajkán sem tudott ellenállni a kísértésnek, ugyanis tavaly, április 20-án, a késő délutáni órákban betért a Fő utcai Tescoba, s besétált a kozmetikai osztályra. Ott egy tízezer forintot érő borotváról letépte az áruvédelmi eszközt, majd még magához vett két dezodort és egy tusfürdőt. Fizetés nélkül akart távozni, de már nem érte el a kijáratot, mert az éber biztonságiak megállították, s ellenőrizték a fiatalembert. A pulóvere alól előkerült a lopott holmi, de hiába lett meg minden, a polcra már nem tehette vissza az áruház a csomaglásától megfosztott borotvát. Ennyi kár érte azon a napon a Tescot – közölte az ajkaiszo.hu.

A városban segédmunkásként dolgozó vádlott nemigen akart beletörődni a kudarcba, ezért újabb bűncselekményt követett el. Ez időben a Csinger Vendégházban lakott társaival, többek között földijével, a 25 éves K. Krisztiánnal. Mindketten tudták, hogy a péceli kft. ügyvezetője előre odaadja csoportvezetőjüknek a társaság heti bérét. Április 25-én éjszaka, ittas állapotban átlopakodtak csoportvezetőjük szobájába, ahol a nyitott (!) szekrényéből kivették a vastag borítékot, amelyben nem kevesebb, mint 720 ezer forint lapult. Azonnal összecsomagoltak, s átköltöztek a Kristály Hotelbe. Örömük nem tartott sokáig, mert kisvártatva megjelentek a nyomozók, s lefoglalták a pénzt, majd bekísérték őket a kapitányságra kihallgatásra.

Az Ajkai Járásbíróság nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt K. Dánielt három év három hónap börtönre ítélte, egyúttal kimondták: a korábban felfüggesztett nyolc hónap fogházbüntetését utólag kell letöltenie. Társát kilenc hónap szabadságvesztéssel büntették, amit egy év próbaidőre felfüggesztettek. A döntés jogerős.

Fotó: pixabay