2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Az Ős-Maros medre mentén túráztak Szentes közelében

Bottyán Róbert, 2023. június 09. - 16:10
Az Ős-Maros medre mentén túráztak Szentes közelében

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses kirándulást szervezett a Magyar Nemzeti Parkok Hete országos programsorozat keretében. A túra során öt óra alatt mintegy 11 km-t tettek meg.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A látogatók először egy rövid ismertetőt hallhattak Cserebökény tájtörténetéről, majd a terület botanikai és zoológiai értékeivel ismerkedtek. Kirándulásuk az egykori Cserebökény község (1947-1972) melletti Ős-Maros partjáról indult. Látták a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Cserebökényben legelésző, magyar szürke szarvasmarha gulyáját. Lehetőségük volt megfigyelni az egymástól mindössze 11 méterre költő, fiókás parlagi sast és kerecsensólymot.

Hiányolták a szalakótákat, a napkorong már a földhöz ért, amikor láttak néhány példányt az odúk mellett. Túrájuk végén megfigyelték a régi cserebökényi faluközpontban épült fészekben pihenő fehér gólyákat.

Fotó: Őze Péter/kmnp.hu