2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Két és fél évet kapott egy zalaegerszegi áruház parkolójában lebukott cigarettacsempész

frisshirek.hu, 2023. június 09. - 15:15
Két és fél évet kapott egy zalaegerszegi áruház parkolójában lebukott cigarettacsempész

A Zalaegerszegi Járásbíróság szerdán megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki több mint 42.000 doboz zárjegy nélküli cigarettát rejtett el egy kisbuszban.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vádlott 2022. október 28-án Budapesten 42.500 doboz, magyar és közösségi zárjegy nélküli, Ukrajnából származó cigarettát szerzett ismeretlen személytől 88.825.000 forint érkékben, amely után sem a jövedéki adót, sem az általános forgalmi adót nem fizette meg, továbbá a jövedéki termékekre vonatkozó hatósági engedéllyel sem rendelkezett. Ugyanezen a napon délután a férfi a cigarettákat egy Mercedes Vito kisbuszba pakolta.

A jármű rakterének sötétített ablakait belülről kartonpapírral lefedte, illetve a kisbusz hátsó üléssorát kiszerelte, hogy a dobozok elférjenek benne. Ezt követően az esti órákban elindult a szlovén-magyar határ irányába, hogy az árut Olaszországba szállítsa és továbbértékesítse. Az egyenruhások a Magnetic áruház parkolójában észrevették a lesötétített ablakokat, majd a jármű után fordultak, majd ellenőrizték a gépkocsit és annak vezetőjét, valamint utasát. A rendőrök az ellenőrzés során az autóban árucsempészetből származó nagy mennyiségű magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak. Másnap reggel egy andráshidai áruház parkolójában a férfit a rendőrök ellenőrzés alá vonták és értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. A vádlott e magatartásával 63.387.930 forint kárt okozott a költségvetésnek.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki költségvetési csalás bűntettében, ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá a kár mértékével megegyező vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Az ítélet jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotók: police.hu