2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Munkacsoport óvja a quadosoktól a nógrádi erdőket

frisshirek.hu, 2023. június 09. - 13:15
Munkacsoport óvja a quadosoktól a nógrádi erdőket

Munkacsoport alakult az erdők védelme érdekében Nógrád megyében. A résztvevők együttesen lépnek fel azok ellen, aki engedély nélkül quadoznak vagy motoroznak a természetvédelmi területeken.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendőr-főkapitányság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint négy kelet-nógrádi település – Salgótarján, Cered, Bárna és Zabar – polgármesterei a természetvédelmi kincsek megóvása érdekében munkacsoportot hoztak létre 2020 tavaszán, amelyhez 2021-ben újabb négy nyugati község – Szügy, Csesztve, Magyarnándor és Szanda – önkormányzata is csatlakozott.

Az alapítók és a csatlakozott tagok

elsődleges célként tűzték ki a természetvédelmi területeken engedély nélkül quadokkal és motorokkal közlekedők elleni együttes fellépést, amellyel biztosítani lehet a Nógrád vármegye természetvédelmi területek megóvását.

Tamás-Kovács Andrea, a rendőrség sajtóreferense pénteken arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a napokban Salgótarjánban tartották meg a soros értekezletet, amelynek a Salgóbányán található Geocsodák Háza adott otthont.

Az eseményen részt vettek a munkacsoport képviselői, valamint az Ipoly Erdő Zrt. képviselői és az Országos Vadászkamara Nógrád Vármegyei Területi Szervének titkára is. Az értekezletet a rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nevében Tamás Gábor rendőr alezredes, a rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központ vezetője nyitotta meg.

A résztvevők értékelték az elmúlt időszak feladatainak végrehajtását, megbeszélték a közeljövőben végrehajtandó további ellenőrzések hatékonyságát elősegítő intézkedéseket, valamint megállapodtak a további együttműködés részleteiben.

A jövőbeli célok közé tartozik a problémával érintett további települések bevonása, valamint erdészek és vadászok megszólítása a témával kapcsolatban.

A Salgótarjáni, a Balassagyarmati és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg havonta több alkalommal hajtanak végre ellenőrzéseket a társszervekkel közösen, amelyeken rendszeresen részt vesznek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi szakemberei és a helyi polgárőr egyesületek tagjai is.

A rendőrség célja a folyamatos ellenőrzések megtartásával nem a büntetés, hanem az, hogy mindenkinek felhívja a figyelmét arra, hogy a természetvédelmi területeken quadokkal, terepmotorokkal engedély nélkül közlekedni veszélyes és szabálytalan.

Fotó: police.hu