2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nagyon vegyes a győriek reakciója Borkai bejelentésére

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 11:45
Nagyon vegyes a győriek reakciója Borkai bejelentésére

Borkai ledobta az atombombát: állítólag újra polgármester akar lenni. A város első embere a helyieket képviseli, de kérdés, hogy ki tud és ki akar azonosulni vele? Ahány ember, annyi érzés, vélemény és gondolat. No meg annyi komment. Vannak, akiket a tények érdekelnek, míg mások érzelmi alapon döntenek majd. Velük szemben kevésbé van esélye...

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Elnézve a közösségi médiában körbefutó kommenteket Borkai Zsolt tegnapi hírével kapcsolatban – miszerint újra ringbe száll a polgármesteri címért – első blikkre nagyon nehéz lenne megsaccolni, hogy óriási győzelem, avagy egy óriási bukás elé néz a volt győri fideszes polgármester.

Bár elmondása szerint függetlenként indulna, mégis van, aki azt gondolja, hogy fideszes vállalkozók pénzéből valósul majd meg a kampány, így a fene nagy függetlenség valójában nem létezik.

Persze olyanok is vannak, akik még mindig szívesebben látnák őt a város élén, mint Dézsi Csaba Andrást, hiszen az tény, hogy van olyan beruházás, – nem is egy –, ami bár most ér hajrába, még Borkai érdeme, és kevésbé a jelenlegi polgármesteré.

Ám az erkölcsi és morális aggályok azért nem hagyják nyugodni az embereket…

Bár a magánéletnek a szakmai dolgokhoz alapjáraton köze nem lenne, ám ez egy polgármester esetében is igaz? Felvetődik a kérdés sok emberben, hogy egy városra jó fényt vethet-e egy olyan ember, aki akkora botrányba keveredett mint ő, hiszen ez sok kapu bezárását jelentheti, ami esetlegesen megnehezítené Győr körüli ügyintézéseket, és ezzel a fejlődést is.

Továbbá bizony lesznek olyanok is, akik érzelmi alapon fognak dönteni. Ezt bizonyára Borkai kampányfőnöke is tudja, megvan a stratégiájuk rá, és idővel megszólítják majd őket is, hiszen a világ még mindíg nem csak a határozott férfiakból áll, akiket csak a makacs tények érdekelnek, hanem az emocionális nőkből is, akik nem biztos, hogy szívesen húzzák majd rá a strigulát.

Olyan kommentek is elindultak, miszerint a győriek „nem hülyék”, nem fogják újra megválasztani. Ez némiképp ellentmond azzal, amikor újra bizalmat szavaztak neki a balhé után.

Ami biztos: az ország szeme a kampányidőszakban bizonyára Győrön lesz, egy rendkívül izgalmas időszak elé nézünk, ami vélhetőn meglepetéseket is hoz majd magával, amik a végeredmény szempontjából nem lesznek elhanyagolhatók.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!


Fotó: Borkai Zsolt Facebook-oldala