2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Sok településen okozott gondot az árvíz Nógrádban

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 11:30
Sok településen okozott gondot az árvíz Nógrádban

Villámárvíz sújtotta pénteken Nógrád vármegye több települését. Nagybárkányban például a helyi általános iskola épületét öntötte el, Nógrádszakál közelében a vasúti síneket mosta alá a víz. Ecsegen nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról korábban beszámoltunk, már csütörtökön sok gondot okozott az esőzés, és tegnap is sorra érkeztek a segélyhívások a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

Kapás Márton, a katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, frisshirek.hu-t, hogy

  • Nagybárkányban a heves esőzés miatt a patak kilépett a medréből. A víz a helyi általános iskola épületét is elöntötte. Az iskola vezetése a diákokat hazaküldte.
  • Kisbágyonban, a Táncsics úton több ház udvarába ömlött be a hirtelen lezúduló eső.
  • Bujákon elárasztotta a víz számos épület pincéjét.
  • Endrefalván szintén kiöntött a helyi patak, a víz az utcákon hömpölygött, a lakóházakat is veszélyeztette.
  • Ecsegen nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen a település könyvtárában szállásolta el a helyi önkormányzat.
  • Nógrádszakál közelében alámosta a lezúduló víz a vasúti síneket, ezért Szécsény és Ipolytarnóc között szünetel a vasúti forgalom.
  • Az említett települések mellett az egységeket többek között Pásztó, Mátraszőlős, Nagylóc, Ecseg, Nógrádmegyer, Nógrádszakál, Piliny, Kisbárkány, Lucfalva, Cserhátszentiván, Nógrád, Sámsonháza és Felsőtold településekre is riasztották.
A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltóinak összesen huszonhárom településen kellett beavatkozniuk. Az egységek homokzsákokat helyeztek ki, elárasztott pincékből szivattyúzták ki a vizet és úttestre dőlt fákat távolítottak el

– közölte Kapás Márton.

Fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu