2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Társulati díjakat osztott a Jókai Színház

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 16:45
Társulati díjakat osztott a Jókai Színház

Átadták az évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a szombati nyilvános évadzáró társulati ülésen.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A társulat szavazatai alapján az évad színművésze fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes Villő, érett színművész kategóriában Czitor Attila, tapasztalt színművész kategóriában pedig Mészáros Mihály lett.

A legjobb háttérmunkáért adományozott díjat a színház munkatársainak döntése alapján a 2022/2023-as évadban Kiss Dániel fővilágosító vehette át.

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen 2008-ban létrehozott díj, a Gálfy-gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően – ebben az évben is szakmai bírálóbizottság döntött.

Az idei kitüntetett Csonka Dóra lett. Az Év színésze a Békés Megyei Hírlapon és hírportálján, a Beol.hu-n meghirdetett szavazás alapján Földesi Ágnes Villő lett.

Az előadások nézőszáma a 2021/2022-es évadban csaknem 42.400 volt, a mostaniban ennél többen, több mint 47.700-an látták a darabokat. Bérletet az előző évadban csaknem 6 ezret értékesítettek, a mostaniban 8624-en. Mostanáig több mint 8 ezren újították meg a bérleteket; az újak értékesítése hétfőn kezdődik – tájékoztatta a színház az MTI-t.

A nyilvános ülés után a társulat köszöntötte a héten a 70. születésnapját ünneplő Seregi Zoltánt egy Seregi feliratú Barça-mezzel. Az igazgató ugyanis idén tavasszal járt először egy FC Barcelona–Real Madrid meccsen Spanyolországban bakancslistás kívánságként.

Fotó: jokaiszinhaz.hu