2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Záporok, zivatarok várnak ránk a hétvégén a napsütés mellett

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 07:14
Záporok, zivatarok várnak ránk a hétvégén a napsütés mellett

Záporokra, zivatarokra és felhőszakadásra is számítani kell szombaton a napsütés mellett. Helyenként a szél is megélékülhet. A maximum hőmérséklet 22-28 Celsius-fok között alakul.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ma gyakran zavarhatják meg a napsütést a gomolyfelhők, és továbbra is többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, néhol még felhőszakadás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szél helyenként nyugaton és északon – a zivataroktól függetlenül is – megélénkülhet. Délután 22-28 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők – számolt be róla az idokep hu.

Mint írták, szombaton továbbra sem érkezik front, de fülledt lesz az idő, a tartósan magas páratartalom többeknél válthat ki panaszokat. Leginkább az idősek és szívbetegek veszélyeztetettek, nehézlégzés, vérnyomás-ingadozás, keringési rendellenességek egyaránt előfordulhatnak.

Holnap még többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, majd délutántól északkelet felől egyre inkább csökkenni kezd a csapadék mennyisége. Feltámad az északkeletire forduló szél, zivaaroktól függetlenül is többfelé erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 22 és 28 Celsius-fok között alakul majd.

Illusztrációs fotó: Pixabay