2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Templomot és óvodát sem kímélt egy erdőkertesi tolvaj

frisshirek.hu | 2023. június 19. - 19:45
Templomot és óvodát sem kímélt egy erdőkertesi tolvaj

Óvodából, templomból, gyermekközpontból is lopott egy 18 éves férfi. A veresegyházi rendőrök egy bozót tövébe bilincselték majd őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta - adott hírt a történtekről a rendőrség honlapján.

Ballagási ünnepen mulatták az időt a résztvevők, amit június 5-én kihasználva sündörgött be a veresegyházi óvodába D. József

- kezdte beszámolóját a rendőrség. Egy öltözőszekrényből két pénztárcát emelt el, majd az intézményből kifelé vette az irányt. A szülők szeme -gyermekeik mellett- a pályán volt, ketten eredtek a férfi után, miközben értesítették a rendőrséget. A fiatal nem jutott messzire, míg őt az óvodából követték, a percek alatt kiérkező rendőrök más irányból állták útját, végül egy bokor tövében kapták el.

A tárcákat minden értékkel együtt megtalálták a rendőrök, azok visszavándorolhattak tulajdonosaikhoz.

Az erdőkertesi férfit bevitték a kapitányságra és kikérdezték, mint kiderült, több, az elmúlt időszakban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény is van a rovásán. A gyanú szerint napokkal ezelőtt

egy fóti templom ablaküvegét törte be és kirámolt egy perselyt,

majd a fóti gyermekváros központjába tette tiszteletét, ahonnan mobiltelefonnal, pénztárcával és bankkártyával távozott, utóbbival később vásárolt is. Az őrizetbe vett férfi gyanúsítása ellen nem tett panaszt, -részben- beismerte a bűncselekmények elkövetését. A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen lopás bűntette, lopás vétsége, valamint csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

A kiemelt kép forrása: police.hu