2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Tudta? Már a társállatoknak is van világnapjuk

frisshirek.hu | 2023. június 22. - 07:50
Tudta? Már a társállatoknak is van világnapjuk

A világnap felhívja az emberek figyelmét, hogy mindig tisztelettel és szeretettel kezeljük a társállatainkat.

A Társállatok Világnapja egy olyan esemény, amely a háziállatok és az emberek közötti köteléket ünnepli, ahogy Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is megemlékezett erről a Facebook-oldalán. A Társállatok Világnapja lehetőséget teremt arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, az állatok jólétére, és arra, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az életünkben.

Háziállataink társaságot nyújtanak nekünk, segítenek csökkenteni a stresszt, javítják a mentális és fizikai egészségünket, és sok boldogságot hoznak az életünkbe.

Ez a világnap alkalom arra is, hogy a figyelmet irányítsuk az állatvédelem fontosságára, és arra, hogy mindig tisztelettel és szeretettel kezeljük a társállatainkat. Kiemeli az állatok jogait és az állatokkal való méltóságteljes bánásmód fontosságát, különösen igaz ez a segítő állatokra is.

Ezek azok az állatok – jellemzően kutyák – akik rendkívül fontos szerepet játszanak az emberek életében, különösen azok számára, akik valamilyen fogyatékossággal vagy korlátozással élnek, hiszen amellett, hogy segítenek a napi feladatokat elvégezni, hanem növelik az emberek biztonságérzetét is.

Például látássérült emberek számára a kutyák segítenek az akadályok elkerülésében és a közlekedés során, ezenkívül a segítő kutyák képesek figyelmeztetni a tulajdonosukat a veszélyhelyzetekre vagy az egészségügyi problémákra is.


Fotó:pixabay