2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Minden, ami a csövön kifér - nesze neked békés strandolás

Kovács Lászlóné | 2023. július 17. - 17:00
Minden, ami a csövön kifér - nesze neked békés strandolás

Nem feltétlenül sikerül mindig és mindenhol békés nyugalomban élvezni a strandolást, de aki odamegy, azt talán nem éri meglepetésként, hogy nem lesz egyedül sem a medencében, sem a napozós helyeken. 

Ha annyit nem is, mint a fenti képen látható kínai strandon, de a kánikula hazánkban is rengeteg embert csal ki a víz, medence mellé.

A közösségi strandokon sem egyszerű mindig az élet. Annak reménye, hogy egy strandolás alkalmával csend és nyugalom, esetleg pihenés lehetőségét élhetjük át, kezd egyre kevesebb lenni. A hőség tartósságának pszichés következményeivel  pedig egyre nehezebben küzdenek meg az emberek, és a türelmetlenség gyakran és egyre erősebben jelentkezik.

A miskolci strandra látogatók egyik nagy problémája, hogy nem érzik magukat biztonságban.

A hangoskodás, durva káromkodások röpködése kezd állandósulni, és ezzel a békés napozásra, strandolásra vágyók nyugalma pedig cseppet sem zavartalanná válni.

Többen panaszkodnak a kisgyermekes családokra, amelyek között vannak, akiket

egyáltalán nem zavar, hogy babájuk, kisgyermekük belepisil vagy esetleg belekakil a vízbe, amelyben többen is fürdenek.

Ráadásul az értékeket sem merik otthagyni a pléden, törölközőn, mert nem bíznak a biztonságban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrkapitányság sajtóreferense, Dobi Tamás azt nyilatkozta, hogy

a rendőrségi tapasztalatok alapján az említett fürdőben nem növekedett sem a szabálysértések, sem a bűncselekmények száma. Az elmúlt időben egy táska-és egy papucslopásról tettek bejelentést, de garázdasáról nem. Természetesen a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a vagyonvédelem közös érdekünk és a plédszéf nem véd meg semmitől! A lejobb, ha az értékeket a fürdőzők a széfben helyezik el, ha pedig rendbontást tapasztalnak, szóljanak a fürdő személyzetének.

Fotó: frisshirek.hu