2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor - Európában és Magyarországon is föderalisták és szuverenisták harca folyik

Datki Szabolcs | 2023. július 22. - 10:59
Orbán Viktor - Európában és Magyarországon is  föderalisták és szuverenisták harca folyik

Az Amerikai Egyesült Államok kinevezte magát a történelem és a világ elsőjének, ám ezt a hegemónia megtörni látszik, Kína, Kelet felöl. Ezért foggal-körömmel még harcol pozícióját megőrizni. Orbán beszéd percről - percre. A kormányfő világossá tette, hogy az EU-val harcolni fog, a Nemzetét megvédi és kimarad a világválságból. Köszönjük, hogy velünk tartanak. 

Nagy világügyekben észnél lenni, a világgazdaságban összeköttetéseket építeni, az Európai Uniós vitákban harcolni, a szellemi ügyekben kitartani, a nemzetegyesítésben állhatatosak maradni - zárta beszédét Orbán Viktor, Magyarország miniszterlnöke.

Ezen a linken újranézhető és hallgatható a 2023-as Orbán koncert. 

_____________________________________________________________

A mellékstúdióban bekészültek a beszédet kommentelő propagandisták, amint technikai lehetőségünk adódik rá, tudósítunk ezekről is. _____________________________________________

Kérdések és válaszok.

A közönség soraiből gyűjtenek be kérdéseket, amyeket Orbán Viktor miniszterelnök, és Tőkés László királyhágó-melléki püspök válaszol meg. 
_____________________________________________

30 éve súlyzózunk, ahhoz, hogy a Magyar gazdaság, folyton és folyton megerősödjön. Végre bárkivel, bárhol versenyképesek vagyok. 

Fényt akarunk, nagyságot, teret. Nem Eurrópa valemelyik árnyas szegletében akarunk kereskedni. 

Ha Európa bezárja magát, hát tegye.

Van az EU-ban két pénzkupac az EU-ban:

1. arra hogy a COVID után kikecmeregjenek az országok. Ez nem kaptuki meg.
2. A másik pénzkupac a 7 éves költségvetés. Ebből 3 milliárd jön be, ebből 1-et befizetünk. ezért 2 milliárd €-nak be kellene jönnie. 

Hogyan kapjuk meg? Odamegyünk egy nagy zsákkal és hazahozzuk! - moodja Orbán Viktor. 

Úgy vagyunk ezzel, mint a sör habjával, jó ha van, de ne rontsa el a sör ízét.

A német elvtársakkal egyenesen kell beszélni! 
Bizonyára ők sem szeretik, ha Budapestről osszák nekik az észt, ergó, ha mi sem, ha Berlinból.  

2030-ig tart a FIDESZ agenda

A gazdasági ígéretek szépen hangzanak, de van egy kis bökkenő – folytatta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, három év alatt két meteorral is szembeütköztünk: a covidot valahogy még kivédték, és „aránylag gyorsan visszatértünk a saját utunkra”. 2022-ben azonban jött egy újabb meteortámadás: az orosz-ukrán háború, ami már keményebb dió volt Orbán szerint, és ami letérített bennünket a kijelölt útról.

A magyar kormány azért küzd – mondta a miniszterelnök –, hogy a letérített pályáról vissza tudjunk kapaszkodni abba a kerékvágásba, ami elvezet minket 2030-ig. A legnehezebb időszakon már túl vagyunk szerinte. Az infláció az év elején egekben volt, de „letörjük”, és minden esély megvan szerinte, hogy az év végére 10 százalék alatt legyen.

Ha mindent jól csinál a kormány, akkor Orbán szerint a 2024-es EP- és önkormányzati választás idén már újra „azon a kijelölt pályán leszümk, ami elvisz bennünket 2030-ig”. Abban bízik, hogy a jövő évi tusványosi fesztiválon már a 2030 és 2040 közötti tervekről is beszélhet.