2023.12.10., vasárnap - Judit
Az ország 19 megyéjében

Wizz Air, talán ezentúl velük is könnyebb lesz

Todorovits Rea | 2023. augusztus 13. - 15:00
Wizz Air, talán ezentúl velük is könnyebb lesz

Végre Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága is úgy döntött, hogy részt vesz az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) Fly Right (azaz Repülj helyesen) kezdeményezésében.

A kampány célja nem más, mint az utasok megfelelő és szabálykövető magatartásának elősegítése a repülőgépek fedélzetén.

Tekintettel arra, hogy a Wizz Air járatain is gyakorta előfordulnak a személyzet kéréseinek figyelmen kívül hagyása vagy az ittas állapot, nem volt kérdés, hogy a légitársaság is csatlakozott ahhoz a lehetőséghez, hogy ennek véget vethessen.
A gyakorta előforduló szóbeli és fizikai inzultusok a járaton utazóktól megerősítették a légitársaság azon döntését, hogy javítani szeretnének az utazás élményén és azt mindenki számára élvezhetővé szeretnék tenni.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) a szigorúbb jogszabályok létrehozását éppúgy kiemelten fontosnak tartja, mint a személyzet megfelelő kiképzését, így az alábbi szempontrendszert alkotta meg a kezdeményezésben résztvevők számára:


• Szigorúbb jogszabályok
• A személyzet kiképzése
• Együttműködésre építő jelentések és hatékony kommunikáció
• Fokozott biztonsági intézkedések
• Az utasok edukálása

A Fly Right általános iránymutatásként szolgál, hogy valamennyi európai utas számára biztosítsa a kellemes és nyugodt utazást. A kampány útmutatója megtekinthető az EASA weboldalán.

Az EASA Fly Right kampányának köszönhetően a teljes légi közlekedési ágazatban növelhetjük a biztonságot, és külön örömmel tölt el, hogy felelős légitársaságként mi is részesei vagyunk ennek a kezdeményezésnek. Utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb számunkra.

nyilatkozta Bódai Miklós, a Wizz Air biztonsági vezetője.

Az elmúlt három évben az európai légi közlekedési ágazatban megnövekedett a szabálytalanul viselkedő utasok száma és az esetek súlyossága. Ezért indította el az EASA idén nyáron a Fly Right kampányt: arra ösztönözzük a nemzeti hatóságokat, a légitársaságokat és a repülőtereket, hogy együttműködően, világos kommunikációval forduljanak az utasokhoz, hiszen ez elengedhetetlen a kockázatok minimalizálásához.

– mondta John Franklin, az EASA biztonsági promócióért felelős vezetője és a Fly Right kampányvezetője.

A légitársaságok jelen pillanatban is hatalmas terhelésnek vannak kitéve, hiszen a nyári légiközlekedés rugalmasságát nehezítik a folyamatos sztrájkok, melyről a frisshirek.hu is beszámolt.